معایب چوب پلاست نسبت به مزایای آن درصد بسیار کمی را شامل می شود. به دلیل افزایش تقاضای جوامع برای مسکن صنایع مختلف به تولید مصالح مورد نیاز پرداخته اند. برای ساخت یک ساختمان به مواد و مصالح متعددی نیاز است.در زمان ساخت یک بنا دو هدف دنبال می شود.
• هدف اول وضع نظارت و اجرای مقررات برای یک ساخت و ساز استاندارد است.
• هدف دوم این است که حداقل آسیب به محیط طبیعی وارد شود.
صنعت ساختمان سازی با تکیه بر علوم جدید
هدف از ساخت مصالح مدرن
• کاهش هزینه ها
• رعایت و حتی بالا بردن استانداردهای ساخت و ساز
سرعت ساخت و ساز نیز در زمان اجرای پروژه مهم است. البته باید آسیب ها و پسماندهای ساختمانی کمتری در طبیعت رها شود.مصالح نوین مانند انواع چوب پلاست، انواع بتن و سیمان های خود اصلاح کننده، پنل ها و دیوار های پیش ساخته را می توان نام برد. مهندسان در حوزه های مختلف ساخت و ساز تلاش می کنند عمر مفید تمام مصالح را افزایش دهند. البته باید به این نکته اشاره کرد که بالاخره عمر مفید تمام مصالح به پایان میرسد. پایان عمر مفید یکی از معایب چوب پلاست به شمار می آید.
چوب پلاست (wpc) یا پلی وود های کامپوزیتی
هیچکس نمی تواند محصولی را در صنعت ساختمان سازی معرفی کند که ۱۰۰% مزایا را دارا باشد. در نتیجه نمی توان گفت که هیچ گونه عیب و نقصی در مصالح مدرن وجود ندارد.
در معرفی چوب پلاست نیز نمی توان این ادعا را کرد که کاملا بی نقص است. البته معایب چوب پلاست نسبت به مزایای آن بسیار ناچیز است. هدف از تولید مصالح نوین بیشتر کردن مزایا و کم کردن نقص های آن است.
ابتدا به معرفی چوب پلاست پرداخته و سپس معایب آن را بیان می کنیم. چوب پلاست یا پلی وود یکی از مصالح مدرن کامپوزیتی است. چوب پلاست با نام اختصاری wpc (wood plastic composite) شناخته میشود. از ترکیب دو ماده مختلف تشکیل می شود که هر دو جزو مواد ضایعاتی و مازاد هستند. به این دلیل به چوب پلاست دوستدار محیط زیست گفته می شود.
بخش اول از خاک اره، تراشه، تفاله، الیاف های کشاورزی، کاه، بامبو و… تهیه می شود.
بخش دوم ترموپلاست است که از ضایعات مواد پلاستیکی استفاده می کنند. پلی اتیلن با چگالی بالا و پایین، پلی پروپلین ها و pvc را شامل میشود
آشنایی با معایب چوب پلاست
گفتیم که چوب پلاست معایب ناچیزی دارد اما این محصول به عنوان یک جایگزین برای چوب ساخته شده است. باید گفت که مواد به کار رفته شبیه به چوب طبیعی نیست.
دومین مورد از معایب چوب پلاست این است که این کامپوزیت ها مقاومت و استحکام چوب طبیعی را ندارند. ممکن است در برابر ضربه محکم یا ابزارآلات تیز دچار شکستگی یا خش شود.
چوب پلاست به صورت شاخه ای، الوار یا پروفیل تولید و نصب می شود. هر قسمتی که آسیب ببیند می توانید به راحتی آن را تعویض کنید. در مقابل چوب ساختار کلی و یک دستی دارد. اگر دچار ترک یا خش شد نمی توان آن را به راحتی برطرف یا تعویض کرد.وزن زیاد سومین مورد از معایب چوب پلاست است. چوب پلاست نسبت به چوب طبیعی وزن بیشتری دارد. البته بهتر است به این نکته اشاره کنیم که در مقابل وزن زیاد، قیمت پایین تری نسبت به چوب طبیعی دارد.