چوب پلاست
یکی از معیار ها در زمان انتخاب چوب پلاست، وزن چوب پلاست است. چوب پلاست برای زیبا سازی بنای داخل، بیرون و محوطه سازی در مکان های مختلف کاربرد دارد. به دلیل استقبال از این متریال باکیفیت و زیبا، چوب پلاست در ابعاد، وزن و طرح های متنوع برای مکان های مختلف تولید میشود.
البته وزن چوب پلاست با توجه به نوع کاربری متفاوت است. در نتیجه افراد با توجه به نوع نیاز و کاربرد، چوب پلاست مورد نظر را انتخاب می کنند.
یکی از مصالح نوآورانه و نوین در صنعت ساخت و ساز، چوب پلاست است. از این متریال در صنعت ساخت و ساز به طور گسترده استفاده می شود. برای دکوراسیون داخلی (سقف، کف و…) و پوشش های بیرونی ساختمان (کفپوش، محوطه سازی، نمای سازه و…) استفاده می کنند.
وزن چوب پلاست و انواع آن با توجه به کاربرد
وزن چوب پلاست را به صورت تقریبی تقسیم بندی می کنند. وزن چوب پلاست رابطه ای مستقیم با نوع و کاربرد آن در مکان های مختلف دارد.
وزن چوب پلاست و انواع آن به صورت تقریبی به شرح زیر می باشد:
چوب پلاست سبک: در این گروه وزن هر دِک یا پروفیل بسیار سبک است. از این نوع پروفیل برای نما و پوشش دیوار های داخلی و خارجی استفاده می کنند. وزن این نوع پروفیل سبک است، زیرا قرار نیست بار اضافی را بر سطح خود تحمل کند. برای زیبا سازی نما در سطح های مختلف کاربرد دارد. برای نماپوش بیرون سازه، دیوارپوش داخلی، سقف کاذب، فلاور باکس ها و… نیز استفاده می کنند.
چوب پلاست سنگین: این نوع پروفیل یا دِک چوب پلاست وزن سنگین تری دارد، به دلیل اینکه ضخامت بیشتری دارد. ضخامت بیشتر باعث افزایش مقاومت و استحکام پروفیل میشود. برای کفپوش، کف پله و محوطه سازی کاربرد بیشتری دارد. برای پوشش اطراف استخر، آلاچیق، پرگولا، رف گاردن و همچنین ساخت میز و نیمکت های مختلف برای فضای باز قابل استفاده هستند.
چوب پلاست فوق سنگین: در زمان انتخاب چوب پلاست باید به کاربرد آن توجه کنید. چوب پلاست فوق سنگین کاربرد محدودتری دارد. به دلیل اینکه در زمان ساخت و ساز به عنوان سازه اصلی استفاده میشود. از نگهدارنده فلزی (مانند زیرسازی، شاسی کشی و قوطی های فلزی) برای زیرسازی این نوع پروفیل استفاده نمی کنند. وزن اصلی این نوع چوب پلاست به خود سازه تحمیل می شود. از این مدل برای ساخت پل، رمپ، کف سازی پارکینگ، سازه های سنگین و موارد مشابه استفاده می کنند.
ملاک انتخاب چوب پلاست بر اساس وزن
برای نصب چوب پلاست در مکان های مختلف، باید زیر سازی در سطح مورد نظر انجام شود. برای زیرسازی از متریال های فلزی استفاده می کنند. در برخی مواقع نیز برای زیرسازی از پلاستیک یا قوطی های چوب پلاست استفاده می کنند. بنابراین وزن چوب پلاست همزمان با وزن متریال زیرسازی شده محاسبه میشود.
به طور مثال برای نصب سقف کاذب باید وزن پروفیل یا دِک هایی که انتخاب کنید (بار اضافی را که به سقف اصلی تحمیل میکند) کم باشد. به عبارت دیگر بیش از آن که وزن چوب پلاست مهم باشد، وزن زیرسازی پروفیل مهم است.
وزن چوب پلاست برای هر متر مربع
وزن برای هر متر مربع حدود ۱۰ کیلوگرم است. این عدد استاندارد نیست، هر چقدر ضخامت بر حسب متر مربع بیشتر باشد وزن نیز بیشتر میشود.
اگر چوب پلاست را برای کفپوش انتخاب کنید هر مترمربع می تواند وزنی معادل ۴۵۰ کیلوگرم را تحمل کند. بعد از انتخاب نوع چوب پلاست، باید از ۴۸ ساعت قبل آن ها را به محل نصب انتقال داد. باید تعادل دمایی بین پروفیل های چوب پلاست و محیط ایجاد شود.