همان طور که از اسم این فناوری نوین در طراحی داخلی پیداست،کامپوزیت چوب پلاست حاصل ترکیبی مشخص و مهندسی شده از پلیمر ترمو پلاستیک و خرده چوب است. پلیمر ترمو پلاستیک با توجه به استحکام بالا و انعطافپذیریاش (این خصوصیت بر می گردد به ساختار زنجیرهای در بین عناصر تشکیل دهنده ی آن)به همراه خرده چوبها میتواند ترکیبی را حاصل کند که علاوه بر زیبایی، دوام بالا را نیز برای مشتریان به ارمغان بیآورد.
همان طور که گفته شده، ساختار زنجیرهای در پلیمرها به تولید کنندگان این اجازه را میدهد که با توجه به شرایط محیطی، کاربری، درخواست و سلیقهی مشتری اقدام به تولید کامپوزیت چوب پلاست نمایند. درخواست و سلیقه ی مشتری به تولید کننده کمک می کند تا کف پوش و یا نماپوش مناسب را تولید کند.
گوناگونی طرح و جنس در کامپوزیت چوب پلاست
گوناگونی طرح و جنس در کامپوزیت چوب پلاست منجر به استفاده از آن در بخش های مختلف معماری داخلی مانند چارچوبهای پنجره و در، نردههای چوبی، کفپوش ها، حصارها، محوطه سازی، نیمکتهای صنعتی و تفریحی،صنعت مبلمان و …شده است. یکی از متداولترین شیوههای استفاده از کامپوزیتهای چوب پلاست در طراحی فضای داخلی ساختمانهای اداری و خانگی مانند کفپوش و نماپوش دیوارها است. کفپوشهای چوبی و کامپوزیت چوبی نام عمومی کامپوزیت چوب پلاست است که در حال حاضر جزو پرمصرفترین ابزارها در طراحی داخلی ساختمان است. طراحی مطابق با سلیقهی مشتری، انعطاف بالا در طراحی، قابلیت انتخاب طرح و رنگ، دوام بسیار بالا، تعمیر و نگهداری آسان و بسیاری از ویژگیهای دیگر که در ادامهی مقاله به صورت جزئی آنها را مورد بررسی خواهیم داد از خصوصیات محبوبیت و مقبولیت کاموزیت چوب پلاست است.
مواد کامپوزیت چوب پلاست
همان گونه که اشاره کردیم دو بخش چوب و پلیمر اصلیترین مواد تشکیل دهندهی کامپوزیت چوب پلاست هستند. چوب مورد استفاده در ساختار پلمیر چوب پلاست؛ به شکل ذرات خرد، خشک و در اندازهی ذرات مشخص است که به آن «آرد چوب و یا خاک اره» میگویند. مراحل تغییر و خردایش خاک اره و خرده چوبها باید به گونهای انجام شود که اندازه ذرات نهایی به اندازهی کافی و مورد نیاز برسند. یکی از دلائل استفاده از ذرات چوب در این فناوری، قابلیت جذب رطوبت توسط چوب بدون تغییر در ساختار نام برد. این ویژگی در بلند مدت میتواند به دوام کامپوزیت چوب پلاست کمک کند.
پلیمرهای مورد استفاده در ساختار کامپوزیت چوب پلاست نیز پس از رسیدن به دمای ذوب با خرده چوب ترکیب میشوند. وجود پلیمر انعطافپذیری و مقاوت محصول نهایی را نسبت به ارتعاش و ضربه افزایش میدهد. قابلیت شکلپذیری پلیمر این خصوصیت بزرگ را در کامپوزیت چوب پلاست ایجاد کرده است که سفارشیسازی آن برای طراحیهای خاص نیز انجام شود. چسب، تثبیت کنندها، رنگ و عوامل کفزا دیگر افزودنیهای صنعتی هستند که در فرآیند تهیه محصول نهایی به کار میروند.
روشهای مختلفی برای تهیه کامپوزیت چوب پلاست وجود دارد اما روش اکستروژن جزو محبوب و متداولترین روشها برای تولید است.
چگونه کامپوزیت چوب پلاست تهیه کنیم؟ از کدام مرکز مشورت بگیریم؟
تمامی موارد ذکر شده جزو تجریبات گروه فنی و طراحی ما بوده که به صورت خلاصه در این مقاله برای شما نگارش شده است. در نهایت اگر به خرید و اجرای دکوراسیون داخلی و طراحی مدرن در سازمان خود فکر میکنید، ما امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اینها و بسیار ناگفتههای دیگر که در مقالات قبلی آنها را ذکر کرده و یا خواهیم گفت همگی جزو مزایای تغییر در ساختار معماری داخلی و دکوراسیون داخلی و استفاده از کامپوزیت چوب پلاست و تغییر نگرش نسبت به آن در سازمان شما خواهند بود.
ما در شرکت برنا چوب، با بیش ازچندین سال سابقه در زمینه خدمات مشاوره خطوط تولید صنایع چوب و با اخذ نمایندگیهای معتبر بین المللی در زمینه چسبهای صنعت چوب کمک می نماییم.